Wegwerkers zorgen voor schrikeffect

Op de autowegen, waar onlangs door Rijkswaterstaat de lichten zijn gedoofd schrikken automobilisten door de felle bouwlampen van wegwerkers. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen van XTNT pleit dan ook voor een geleidelijke overgang, waardoor weggebruikers niet ineens verblind worden.

Schrikken van lampen…

Als automobilisten net in het stikkedonker op een traject hebben gereden waar de lichten erboven zijn gedoofd kan het een schrikreactie geven als plotseling het felle licht van bouwlampen van wegwerkers opdoemt. Meerdere klachten hierover zijn aan diverse kranten hierover gemeld. Door het plotselinge licht wordt men voor korte tijd verblind, hetgeen tot onveilige situaties leiden kan. Tot 2020 denkt Rijkswaterstaat 35 miljoen uit te kunnen sparen door deze zuinigheidsmaatregel op de energienota. Tegenstanders zijn bang dat deze maatregel voor meer ongelukken in de donkere avond-en nachturen zal gaan leiden, omdat autorijders vaker slaperig worden in het donker.

Absurde toestanden in het Nederland van 2013

Als men tijdens het autorijden gewend is in het donker te turen schrikt men zich werkelijk kapot, als er dan plotseling het felle licht van bouwwerkers lampen opdoemen. “Ik zag enkele seconden werkelijk niets” meldde een zeer geschrokken autobestuurder. Een andere bestuurder maakte juist het omgekeerde mee “Ik reed en ineens gingen alle lantaarnpalen uit en was het voor mij aardedonker”. Bij Rijkswaterstaat zegt een woordvoerster dat het nog te vroeg is om hierover een uitspraak te doen…

Bron: Metro

Ons ben zunig…

Het lijkt al met al vrij ‘on-Nederlands’ om zulke gevaarlijke taferelen te creëren. Maar er zál bezuinigd worden, zodat we nog wat centjes overhouden voor Griekenland de komende jaren.

Wij van Autosloperij Rotterdam zijn absoluut geen voorstander van deze maatregelen zoals u reeds eerder hebt kunnen lezen en kennen de gevaren van in het donker rijden op ‘verduisterde snelwegen’ in Nederland, zoals het traject op de A29 bijvoorbeeld, van Rotterdam naar de Zuid Hollandse eilanden. Aardedonker werkelijk wanneer je eenmaal voorbij Oud Beijerland komt. De lichten van de tegenliggers maakt het er dan ook niet prettiger op te rijden in het donker…

Autosloperij Rotterdam

Wilt u meer weten over onze activiteiten? Bezoek dan onze hoofdpagina voor al onze diensten in en rondom Rotterdam! Of neem direct contact op via de contactpagina!

Post Tagged with

Comments are closed.

---