Zo heb je langer plezier van je auto

Voor veel mensen is een auto belangrijk. Vrijwel dagelijks brengt het voertuig je waar je maar wilt; of het nu je werk of een leuk gezinsuitje is. Maar voor veel mensen is de auto ook een grote kostenpost. Daarom is het goed om te weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je de kans vergroot dat je langer plezier hebt van je auto. In dit artikel geven we je daar een aantal tips voor.

Parkeer je auto in je garage

Wanneer je een garage hebt, is het zeker aan te raden om je auto daarin te parkeren wanneer je hem niet gebruikt. Hoewel een auto natuurlijk is gemaakt om er vele kilometers mee te kunnen rijden, door welke weersomstandigheden dan ook, is het verstandig om op de momenten waarop je hem niet gebruikt te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Toch zijn er veel mensen die een garage hebben, maar de auto er niet in parkeren. Dat kan allerlei redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat ze het vervelend vinden dat de oprit dan vrij moet blijven omdat het deurblad naar buiten toe kantelt. Of omdat mensen het als gedoe ervaren om de garagedeur iedere keer open en dicht moet doen.

Bovenstaande irritaties kunnen echter gemakkelijk worden verholpen. Er zijn namelijk garagedeuren die verticaal open gaan, waardoor je de oprit en de ruimte in de garage optimaal kunt gebruiken. Bovendien kunnen vrijwel alle soorten garagedeuren elektrisch bedienbaar worden gemaakt, waardoor je de auto niet meer in uit hoeft om de deur van de garage handmatig open te doen. Kijk maar eens op sites zoals https://www.garagedeurspecialist.nl/ waar allerlei soorten garagedeuren overzichtelijk staan weergegeven.

Kies voor een bewuste rijstijl

Het klinkt misschien als een open deur, maar veel mensen gaan onnodig hardhandig met hun auto om. Het gevolg daarvan is dat onderdelen sneller slijten, waardoor het aantal reparaties toeneemt en de totale levensduur van de auto over het algemeen korter wordt. Ga dus liever zuinig om met je auto, zodat je er langer plezier van hebt.

Geef je auto een cooling-down

Wanneer je je auto geparkeerd hebt is het goed voor de motor om hem niet meteen uit te zetten, maar eerst nog even een kleine minuut in z’n vrij door te laten draaien. Op die manier kan de motor al enigszins afkoelen, wat zeker bevorderlijk is als je een lang stuk op hoge snelheid hebt gereden. Pijl vloeistoffen Er zijn twee belangrijke vloeistoffen waarvan je regelmatig dient te controleren of er nog voldoende van aanwezig is. Om te beginnen is motorolie van cruciaal belang om de brandstofmotor goed te laten functioneren en dat zo te houden.

De tweede vloeistof die van groot belang is, is de koelvloeistof. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze vloeistoffen ervoor dat de motor tijdens het rijden niet overhit geraakt en dus goed kan blijven werken. Wanneer je de koelvloeistof gaat peilen is het belangrijk dat je het niet doet op het moment dat de motor nog warm is, omdat je anders een verkeerd beeld kunt krijgen van het daadwerkelijke vloeistofniveau.

Heb je zelf ook nog een goeie tip om ervoor te zorgen dat je langer plezier hebt van je auto? Deel hem dan met ons, iedere bijdrage is welkom!

 

Comments are closed.

---