Goedkoop een brommer kopen in Eindhoven

Met een brommer kom je overal in Eindhoven, deze stad lijkt haast gemaakt voor de gemotoriseerde tweewieler. Misschien wel omdat Eindhoven een studentenstad is, of omdat de auto ontmoedigd wordt met eenrichtingsverkeer en betaalde parkeerplaatsen. Het geld groeit ons niet op de rug, zeker niet als we ook nog eens elk jaar verplicht naar Guus Meeuwis moeten gaan in het PSV stadion (dat is verplicht toch?) en in Lampegat Carnaval gaan vieren. De DAF Variomatic staat alleen nog in het museum aan het Eindhovens kanaal, dus gaan we voor een brommer en het liefst zo goedkoop mogelijk. Nieuw of tweedehands, kopen of leasen, doen of niet doen? Hier lees je de antwoorden!

 

Een tweedehands brommer kopen

Tweedehands fietsen zijn er genoeg in Eindhoven, er loopt altijd wel een junk rond met een fiets voor een prikkie. Maar laten we het netjes houden, is een occasion scooter een goed idee? Als je technisch onderlegd ben misschien wel, je weet maar nooit welk onderdeel er vervangen moet worden en hoeveel die gaat kosten. Voor de minder technische rijder kan het een dure gok worden.

Oordeel: Tweedehands kan al snel op een drama uitlopen als je niet de ins en outs van je brommer kent.

 

Een budget merk kopen

Een IVA, Grande Retro of La Souris lijkt verdacht veel op een Vespa retro model. Is alleen de prijs anders? Nee, toch niet. De technologie in een Vespa is verder, de onderdelen zijn beter. Een budget retro scooter is niet per definitie slecht, maar verwacht niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten.

Oordeel: De casual rijder en mensen die altijd de scooter binnen stallen kunnen een goedkope scooter overwegen, als je echt wilt vertrouwen op jouw tweewieler kies dan liever voor een bekend merk als Vespa, Yamaha of Peugeot.

 

Een nieuwe scooter leasen

Met een scooter op afbetaling hoef je niet te sparen, je moet wel de scooter betalen in termijnen. Je zit er dus een hele poos aan vast, maar dat geldt voor heel veel abonnementen natuurlijk. De rente varieert op basis van de looptijd en na afloop is de restwaarde ook van jou.

 
Oordeel: Geld lenen kost geld, maar als het alternatief een buskaart is of een wrak reparen is een scooter op afbetaling kopen helemaal zo verkeerd niet. Zorg wel dat je ook echt de termijnen kunt voldoen.

 

Online een scooter leasen of kopen

Er zijn steeds minder scooterspeciaalzaken in Eindhoven. Dat is niet zo vreemd want online ben je meestal goedkoper uit, en de service is vaak minstens zo goed. Je kunt 24 uur per dag rondneuzen en rustig jouw droom scooter uitzoeken. Je krijgt de scooter ook netjes aan huis bezorgd met volledige garantie.

Oordeel: Wanneer je kiest voor een betrouwbare, in Nederland gevestigde webwinkel zoals die van www.fastfuriousscooters.nl is dat de beste manier om een nieuwe scooter te leasen of kopen.

 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Deze oordelen zijn uiteraard subjectief, bekijk eens rustig de online collectie van fast & furious scootersen je kunt zo je eigen conclusies trekken. Veel succes en houdoe!

Comments are closed.

---