Veilig je tweedehands auto verkopen

Er komt een keer een moment dat je je auto gaat verkopen. Maar hoe weet je nu wat de beste manier van verkopen is? Je hoort steeds gekkere verhalen en je weet bijna niet wie je nu wel of niet kunt vertrouwen. We noemen hier de verschillende mogelijkheden om je tweedehands auto te verkopen en de daarbij horende voor- en nadelen.

Er kunnen verschillende redenen zijn om te besluiten dat je je occasion gaat verkopen. Je auto kan gewoon vanwege ouderdom toe zijn aan vervanging. Daarnaast krijg je misschien te maken met te hoge reparatiekosten die de auto niet meer waard zijn. Ook komt het veel voor dat de auto om praktische redenen wordt verkocht. Misschien moet er een grotere of juist wel kleinere auto komen. Je auto verkopen kan ook een besluit zijn wanneer je een ander alternatief hebt gevonden. Wat voor reden je ook hebt, er komt altijd een moment wanneer je je auto gaat verkopen.

Auto verkopen gunstiger dan auto inruilen


Of je nu na de verkoop van je auto een nieuwe gaat kopen of niet, zelf je auto verkopen is altijd gunstiger dan inruilen. Als je je auto gaat inruilen bij een autodealer probeert de dealer één prijs af te spreken. Het lijkt dan heel aantrekkelijk, maar normaal gesproken krijg je altijd wel iets van de prijs van de auto af, ook zonder inruilexemplaar. Als je los je auto gaat verkopen en een nieuwe gaat kopen heb je twee momenten waarbij je over de prijs kunt onderhandelen. Dat is altijd gunstiger dan praten over één prijs bij inruil.

De deur uit of online verkopen?


Het mag duidelijk zijn dat je het meeste voordeel kunt halen door je auto zelf te verkopen, maar ook dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je auto persoonlijk verkopen maar je kunt ook kiezen voor online verkoop. Hieronder worden beide manieren toegelicht.

 • Persoonlijke verkoop
 • Persoonlijke verkoop betekent dat je bij garages en handelaren langs gaat om daar je auto te verkopen. Je probeert natuurlijk de beste prijs voor je occasion te krijgen, dus het is verstandig om bij verschillende dealers langs te gaan. Op die manier kun je de verschillende aanbieders tegen elkaar uitspelen en zo met het beste bod naar huis gaan. Het nadeel hiervan is dat het veel tijd kost. Je moet persoonlijk met je auto langs de verschillende garages waarbij de medewerkers elke keer weer opnieuw naar je auto moeten kijken.

 • Online verkoop
 • Zie je de persoonlijke verkoop van je tweedehands auto niet zo zitten? Je kunt ook vanuit huis je occasion verkopen. Er zijn verschillende internetsites die het mogelijk maken om je auto snel aan te bieden. Hier zijn ook weer verschillende mogelijkheden. Je kunt je auto op een site zetten voor particulieren en je kunt je auto aan inkopers aanbieden.

   Als je aan particulieren verkoopt moet je afwachten of er wordt geboden op je auto. Het komt vaak voor dat mensen met ‘onzinbiedingen’ komen, want elk minpuntje wordt maar gebruikt om een laag bod op je auto uit te kunnen brengen. Dit is meestal onterecht en zo kan het lang duren voordat je serieus wordt genomen bij het auto verkopen. Daarnaast weet je nooit wie je aan de deur krijgt. Het komt steeds vaker voor dat mensen worden opgelicht, of problemen krijgen bij de onderhandeling die nog een keer ontstaat als de koper de auto komt halen. Je moet het kunnen en je moet er ook maar zin in hebben. Het kan veel tijd kosten en je weet nooit of mensen wel komen opdagen. Het verkopen via sites aan particulieren kost tegenwoordig ook al geld. Voor een advertentie betaal je zo een bedrag van 50 euro, terwijl je niet eens zeker weet of je je auto wel gaat verkopen.

   Een veel veiligere manier is je tweedehands auto verkopen aan een officiële inkoper. Op internet kun je een keuze maken tussen veel sites waarbij dat kan. Je moet dan wel opletten voor welke je kiest. Bij de meeste van die sites moet je voor de verkoop van je auto betalen op het moment dat je een overeenkomst hebt gesloten. Dit staat vaak in de kleine lettertjes waarnaar je moet zoeken.

   Ikwilvanmijnautoaf.nl


   Je auto verkopen kan wel gratis. Een voorbeeld van een site die wel werkt én bovendien helemaal gratis is, is ikwilvanmijnautoaf.nl. Deze site is veilig en betrouwbaar. Alleen RDW erkende inkopers kunnen op auto’s bieden en de veiling is om die reden ook besloten. De inkoopbedrijven worden gecontroleerd en mogen alleen bieden als ze voldoen aan bepaalde eisen.

   In totaal zijn er al meer dan 8.000 inkopers die kunnen bieden, dus je kunt al snel je tweedehands auto verkopen. De medewerkers bij ikwilvanmijnautoaf.nl helpen verkopers bij het verkoopproces en fungeren als bemiddelaar. Zij doen er dus alles voor om te zorgen dat je als autoverkoper de beste prijs krijgt. Een ander voordeel is dat het niet uitmaakt welke auto je te koop wil aanbieden of vanuit welke plaats in Nederland: via Ikwilvanmijnautoaf.nl verkoop je elke auto vanuit elke plaats.

   Ga naar de website: Veilig je tweedehands auto verkopen

   Deze post is geplaatst door Karin via IP adres: 37.153.247.18.

Comments are closed.

---