Milieusticker Duitse steden

Brengt u een bezoek aan Duitsland met de auto, houdt er dan rekening mee dat in veel Duitse steden een milieuzone is ingevoerd. Ieder voertuig wat de zone in rijdt dient voorzien te zijn van de vereiste milieusticker (umweltplaketten); ook buitenlandse voertuigen.

Let wel; het betreft hier het binnenrijden van de milieuzone’s in steden. Rijdt u alleen over de snelweg, bijvoorbeeld als doorreis naar Oostenrijk of Italië dan is de sticker niet nodig.

Hoe verkrijgt u de milieusticker?

U kunt via de website van de TÜV Nederland de milieusticker bestellen.

E10 tanken in Duitsland of Frankrijk?

Misschien hebt u het al gemerkt; naast Euro95 wordt er nu ook de brandstof E10 aangeboden bij de Duitse benzinepompen (daarnaast is in Frankrijk uitsluitend nog maar E10 verkrijgbaar ipv Euro95). Wat is E10 nu exact voor brandstof? E10 bestaat voor 90% uit dezelfde brandstof als Euro95. De laatste 10% bestaat uit ethanol. Dit kan rubber onderdelen aantasten in uw auto; let dus goed op of uw auto wel geschikt is voor E10 gebruik. U kunt dit vooraf controleren op deze website. Wij raden u zeker aan dit goed te controleren om schade aan uw auto te voorkomen. Twijfelt u? Tank in dat geval SuperPlus 98.

Lees hier meer over onze auto-ophaal service aan de Duitse grens.

Post Tagged with

Comments are closed.

---