Zonnepanelen voor je elektrische auto nemen: de voordelen

Een elektrische auto opladen met zonnepanelen kent zo de nodige voordelen. Natuurlijk moet je je wel eerst verdiepen in de kosten van zonnepanelen bij Zonduurzaam. Daarnaast is het goed om te weten wat je hieraan hebt wanneer je dit met je elektrische auto combineert. Kijk dan naar de volgende punten.

1. Volledig groene stroom

De elektrische auto is een duurzame keuze. Dan is het dus wel ook slim om de stroom ook groen te laten zijn. Wanneer je die zelf opwekt met zonnepanelen, kan je daar zeker van zijn. Zo wordt elektrisch rijden dus alleen maar nog meer duurzaam. Dit is een belangrijke reden om juist zonnepanelen en een elektrische auto allebei aan te schaffen.

2. De energiekosten beheersen

De zonnepanelen vergen wel een investering van enkele duizenden euro’s. Vervolgens kan je dan wel de kosten van je energie flink drukken. Zo kan je de panelen binnen enkele jaren terugverdienen en vervolgens nog eens 25 jaar rendement eruit halen. Zeker wanneer je een EV hebt die je regelmatig moet opladen, kan dit je dus ook veel opleveren.

3. Geen angst voor schommelende prijzen

De energieprijzen kunnen flink schommelen. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld met hele hoge prijzen geconfronteerd kan worden. Dit betekent dat autorijden ineens heel duur wordt. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen en zonnepanelen zorgen voor die stabiliteit. Je hoeft immers niet zoveel stroom meer bij de energieleverancier af te nemen en dus spelen de prijzen geen grote rol.

4. Belastingvoordeel benutten

Zonnepanelen gaan gepaard met veel fiscale voordelen. Wanneer je een auto van de zaak hebt, dan kan je bijvoorbeeld afspraken maken over zakelijk opladen. Dit kan veel schelen, ook al ben je gewoon thuis.  Het werkt heel simpel. Wanneer je werkgever normaal de benzinekosten betaalt, dan is het niet gek wanneer dit ook voor ‘elektrisch tanken’ gebeurt. Met dank aan een slimme energiemeter is dit ook goed bij te houden. Het is slim om zowel je werkgever als je zonnepanelen installateur hierover te benaderen.

5. Veel rendement uit halen

Het is niet slim om geld stil te laten staan op een spaarrekening. Het is veel slimmer om te investeren. Zonnepanelen kunnen dat voor je zijn. Je kan hier flink wat rendement uit halen als je je bedenkt dat je 25 jaar lang van gratis stroom kan profiteren. Dit levert je veel meer op dan je er ooit in hebt hoeven steken als consument.

Comments are closed.

---