En dan heb je een aanrijding… met een dier!

Kan men de aanrijding met een dier ergens claimen? Als men verzekerd is voor schade door loslopende dieren, dan betaalt in de regel je autoverzekeraar . De verzekeraar zal daarna de schade op de eigenaar van het loslopende dier trachten te verhalen. Als men hiervoor echter niet verzekerd is, kan men de schade bij de eigenaar van het dier proberen te claimen. De eigenaar is bijna altijd aansprakelijk voor de schade opgelopen aan je auto.

Ook bij een ruiter, die op haar of zijn paard onvoorzichtig de weg oversteekt en hierdoor een aanrijding met een verkeersdeelnemer veroorzaakt is wettelijk aansprakelijk voor de opgelopen schade bij de tegenpartij.

Wat te doen bij een botsing met loslopend wild?

Het is helaas zo, dat als men in botsing komt met een loslopend dier, waarvan de eigenaar niet bekend is, men zelf voor de kosten zal moeten opdraaien. Het gaat dan om bijvoorbeeld loslopend wild als een everzwijn of een hert. Als er plotseling een dier voor je auto schiet, wijk dan uit met de volgende tips. Minder snelheid, maar rem niet keihard, er kan dan een achterligger op je inrijden. Wijk niet plotseling uit, door een te snelle reactie kan men een tegenligger of boom raken.

Bron: Metro

Autosloop Rotterdam. Meer informatie over onze diensten.

Post Tagged with

Comments are closed.

---